Bu haftaki bültenimizde KONDA'nın "Çevre Bilinci ve Çevre Koruma" başlıklı raporundan yararlanarak, Türkiye'de bireylerin çevre sorunlarına dair düşüncelerini ve çevreyi korumaya dair eylemlerini derledik.

Keyifli okumalar!

Türkiye'de “çevre sorunu” denince akıllara ilk “hava kirliliği" ve “altyapı ve ulaşım sorunları” geliyor.

🏭Hava kirliliği: %16
🚌Altyapı ve ulaşım sorunları: %16
🗑️Kirlilik: %14

Diğer yanıtlar için tıklayınız.

KONDA'nın verilerine göre Türkiye'nin toplam %76’sı iklim değişikliği konusunda endişeli olduklarını dile getiriyor. Toplam %13'ü ise endişeli olmadığını söylüyor.

Yanıtların oranlarını görmek için tıklayınız.

Türkiye'nin %74'ü çöpleri ayrıştırmadığını söylerken yalnızca %7'si ayrıştırarak farklı konteynırlara attıklarını dile getiriyor.

Çöplerin ne ölçüde ayrıştırıldığının oranlarına buradan ulaşabilirsiniz.

KONDA’nın araştırmasına göre Türkiye'nin yarısından fazlası (%56) HES ve nükleer santrallere karşı çıkıyor. Toplumun %24'ü ise hem HES'e hem de nükleer santrallere evet diyor.

Grafiği incelemek için tıklayınız.

KONDA araştırmasına göre Türkiye'de her 100 kişiden 28'si somut bir çevre sorunuyla karşılaştığını dile getiriyor. Her 100 kişiden 10'u ise bir sorunla karşılaşmadığını söylüyor.

Karşılaşılan diğer çevre sorunlarına buradan göz atabilirsiniz.

Türkiye'nin %76'sı son yıllarda düzensiz hava olaylarının arttığını düşünürken; %17'si değişen bir şey olmadığını, %6'sı ise düzensiz hava olaylarının son yıllarda azaldığını düşünüyor.

Grafiği incelemek için tıklayınız.

Türkiye'nin %68'si son yıllarda hava kirliliğinin arttığını düşünüyor. Değişen bir şey olmadığını düşünenlerin oranı %22 iken, son yıllarda hava kirlilğinin azaldığını düşünenlerin oranı ise %10.

Grafiğe buradan göz atabilirsiniz.

Veri Kaynağı
168 Blog | 1075 Grafik
Yayın Tarihi:19 Ekim 2020
Okuma Süresi:2 Dakika